Актуелно

Архив у речи

Историјски архив Шумадије Крагујевац је ове године први пут учесник манифестације Културно лето. Тим поводом организовали смо књижевне вечери и радионице под називом "Архив у речи". Њихов циљ је стављање акцента на значајне историјске личности и догађаје како у Србији тако и у Крагујевцу и Шумадијском округу. Историјски архив Шумадије је установа културе која постоји већ 70 година и чува највредније архивске тајне најстаријих докумената и списа које служе да наши суграђани открију породичне корене. На вечерашњем отварању манифестације директорка Архива, Сања Живковић, истакла је да се на овај начин чувају
историја и идентитет једног народа, те да су битни размена идеја и дружење. Еминентни крагујевачки писци окупили су са жељом да презентују песме које говоре о историјским догађајима и чињеницама. Учествовали су: Никола Ђуран, Раденко Бјелановић, Зоран Ранитовић, Љубица Жикић, Јасмина Ан Јовановић, Вера Јелић, Драган Сима Радосављевић, Селимирка Ковачевић и многобројни гости. Координатори програма су Сања Живковић и Ксенија Ђерковић уз асистенцију Зорице Миливојевић. Књижевни програми трају до 5. августа у просторијама Историјског архива Шумадије Крагујевац и почињу од 18 сати. Сви који желе да присуствују су добродошли. Изволите, чекамо вас.

Остале актуелности

03.08.2022
Друго вече "Архива у речи"
03.08.2022
Прво вече "Архив у речи"
29.07.2022
Историјски архив Шумадије у оквиру манифестације Културно лето организује књижевне вечери и радионице АРХИВ У РЕЧИ. Стога позивамо све заинтересоване да узму учешће у следећим дешавањима:
06.07.2022
Историјски архив Шумадије Крагујевац, ове године први пут учествује на
манифестацији "Културно лето". Тим поводом организује сликарску
радионицу под називом "Архив у слици" од 11. до 15. јула од 9 - 14 сати.
Сви који желе да учествују су добродошли. Ликовну радионицу воде Сања
Живковић директорка ИАШК, Јелена Микићевић МА Историје уметности и
архивиста и Ксенија Ђерковић архивиста. Изволите,чекамо вас!