Актуелно

ЗАКОНСКЕ ОБАВЕЗЕ СТВАРАЛАЦА АРХИВСКЕ ГРАЂЕ И ДОКУМЕНТАРНОГМАТЕРИЈАЛА

Историјски архив Шумадије Крагујевац у сарадњи са Привредном комором Србије- Регионалном привредном комором Шумадијског и Поморавског округа, организовали су предавање на тему о архивској грађи и обавезама. Тим поводом, стављен је акценат на Закон о архивској грађи и архивској делатности, методи, значају уређења и заштити архивске грађе и документарног материјала. Уводну реч имала је директорка Историјског архива Шумадије, Сања Живковић и директор Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског округа, Предраг Лучић.
Предавање о обавезама, прописима, електронском увођењу архивске грађе говорила је Марија Тодоровић, архивски саветник Историјског архива Шумадије у Крагујевцу.
Иначе, Закон о архивској грађи и архивској делатности налаже имаоцима архивске грађе да надлежном архиву најкасније до 30.априла текуће године, доставе препис архивске књиге за документарни материјал који је настао у предходној години.

 

линк за преузимање презентације :

https://docs.google.com/presentation/d/1a0mLNgzzwmyVssYj8MmbW3gzx8WABZD_/edit?usp=sharing&ouid=116607587610460641913&rtpof=true&sd=true