Актуелно

Изложба

Пратећи животни пут др Јована Стејића, првог Србина доктора медицине у обновљеној Србији, документарно биографска изложба о његовом животу и делу,  уатора Славка Степановића и Ненада Карамијалковића нашла се и у Горњем Милановцу , месту у коме је поред Шабца, Крагујевца , Пожаревца и Београда овај истакнути лекар борвио. Изложба је отворена у Музеју Рудничко -таковског краја 22. новембра 2018. године чиме је успешо настављена сарадња двеју установа. Такође у  простору музеја Рудничко- таковског,  аутори су 4. децембра 2018. године одржали и предавање о др.  Јовану Стејић једном  од најзнаменитијих  људи  Србије тридесетих и четрдесетих година 19. века, државном секретару, оснивачу књажевског санитета, једном од осморице оснивача Друштва српске словесности, претече данашње Српске академије наука и уметности,  реформатору, борацу  за људска права, преводиоцу , књижевнику али  пре свега хуманиста и просветитељу .

Остале актуелности

16.01.2019
Изложба "Наша историја, наша сећања", је посвећена солидарности српских и француских војника и цивила у Првом светском рату.
14.12.2018
Промоција деветог броја  часописа "Шумадијски анали". 
28.11.2018
Јован Ристић, државник и дипломата-Берлински конгрес-(140 година од међународног признања и независности Србије)
23.11.2018
У просторијама Meђуопштинког истоијског архива Чачак, 23.11.2018.године, одржана је стручна радионица у организацији Друштва конзерватора Србије и поменутог Архива, о теми Превентивна заштита архивсе грађе и регистратурског материја.