Потребно решавање имовинско-правних односа

Потребно решавање имовинско-правних односа

Историјски архив Шумадије у Крагујевцу програмима прати значајне датуме наше историје, али је превасходни задатак ове установе да чува документа и писану грађу који сведоче о прошлости града, његових институција, о догађајима и људима и свему другом што одређује живот једне средине.

Основни проблем установе је недостатак простора за смештај архивске грађе који би се после дугог низа година могао решити у 2016.

Укњижење зграде у којој је смештен Историјски архив Шумадије у Крагујевцу, могло би да доведе до коначног решења проблема који се тиче недостатка простора за смештај архивске грађе, с обзиром да се свакодневно у ову установу слију гомиле материјала које треба сачувати за времена која долазе.

Претходну годину у Историјском архиву обележиле су тематске изложбе поводом значајних јубилеја наше историје, а то је и део активности предвиђених за 2016.

Установа која је због специфичности посла које обавља мало скрајнута из средишта наше свакодневне пажње, изузетно је значајна јер чува наше памћење у најширем смислу те речи.

Рачуна пре свега на нашу свест о потреби достављања свеукупне документације о животу и дешавањима овој установи јер је заштита тих сведочења основни интерес и основна делатност Историјског архива Шумадије у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Маја Станковић.

Извор: РТК